AC Milan etenee UEFA Cupin kahdeksan parhaan joukkoon, Leo Worldie teki voittomaalin

AC Milan pudotti kahden ottelukierroksen jälkeen Slavia Prahan onnistuneesti UEFA-cupista maalein 7-3 ja pääsi UEFA-cupin kahdeksan parhaan joukkoon.

Punainen kortti muuttaa ottelun suunnan Leon “maailmancupin” maalilla
AC Milan jatkoi vahvaa alkua ottelun ensimmäisestä erästä. Kuitenkin vain kolmen minuutin pelin jälkeen Mignonin ohi mennyt taklaus oli johtaa suureen katastrofiin, mutta erotuomari puhalsi virheeseen. Peli oli vauhdikas, ja Slavia Praha hyökkäsi aggressiivisesti, mutta Horacen suora punainen kortti 20. minuutilla muutti ottelun kulun.

Milan tuli nopeasti takaisin ja hyödynsi lukumääräistä ylivoimaansa. 33. minuutilla AC Milanin jalkapallo pelipaidat painatus nro 10 Leal pääsi irti puolustuksesta ja lähetti tarkan poikittaissyötön, jonka Pulisic puski maalin edestä maaliin 1-0. Tämän jälkeen Chiesa jatkoi hyvää maalintekokuntoaan Euroopan otteluissa, ja 36. minuutilla saatuaan syötöt Lealilta ja Teolta hän teki pääpallollaan 2-0-maalin. Mainittakoon, että Chiesa on tehnyt maaleja neljässä peräkkäisessä Eurooppa-ottelussa, ja hänestä on tullut Kakárin jälkeen ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt maalin. Mainitsemisen arvoista on, että Chiesa on tehnyt maalin 4 peräkkäisessä Eurooppa-ottelussa, ensimmäisenä Milanin pelaajana Kakarin jälkeen.

Jatkoajalla Léo esitti soolonäytöksen. Hän otti Pulisicin syötön ja laukoi rangaistusalueen yläreunasta voimakkaalla laukauksella pidentäen lukemat 3-0:aan. Tämä hieno maailmanaalto innosti myös AC Milanin faneja, jotka heiluttivat AC Milan pelipaitoja ja lippuja käsissään, ja jotkut fanit hakkasivat gongia ja rumpuja edessään, aivan kuin AC Milan olisi tällä hetkellä mestari.

Toisen puoliajan jälkeen Pioli teki vaihdon vahvistaakseen puolustuksen kiinteyttä. Vaikka Slavia Prahan Juracek teki 84. minuutilla maalin pelastaakseen kunniansa, se ei muuttanut ottelun lopputulosta. Lopulta AC Milan voitti Slavia Prahan vieraissa 3-1 ja eteni UEFA-cupin kahdeksan parhaan joukkoon lopputuloksella 7-3.

AC Milanin UEFA-cup-toiveet ovat edelleen olemassa.
Kun Inter Milan ja Juventus ovat molemmat pudonneet UEFA-cupista, AC Milan on ohittanut seeprat sarjataulukossa. Kun ero sarjaa johtavaan Inter Milaniin on kuitenkin 16 pistettä, on liigan mestaruudesta taisteleminen vaikeaa. Siksi UEFA-cupista voi tulla realistisempi tavoite punamustille.

Voitto antaa toivoa myös Milan-faneille. AC Milanin kannalta, kun muut Serie A -joukkueet ovat poissa Euroopasta, se kantaa Serie A:n kunniataakkaa, kun taas UEFA-cupin mestaruudesta taisteleminen on joukkueelle tärkeä tavoite.