Bayernin 1-0-voitto Union Berliinistä jättää mestaruuskamppailun epävarmaksi

Bundesliigan hallitsevana voimana yli vuosikymmenen ajan olleen Bayernin valta-asema on tällä kaudella heikentynyt merkittävästi, etenkin viime kierroksella Werder Bremeniä vastaan kärsityn 0-1-tappion jälkeen, ja se on pudonnut seitsemän pisteen päähän kärkijoukkue Leverkusenista. Säilyttääkseen mestaruutensa Bayernin oli tehtävä mahdollisimman vähän virheitä, ja tänä ottelupäivänä se sai 13. kierroksella vapaapotkun neljänneksi viimeisenä olevaa Union Berliiniä vastaan.

Ottelun alettua Bayern aloitti vahvasti ja painosti vastustajaansa kovaa, ja Union Berlin pystyi puolustamaan vain passiivisesti. Vain 6 minuutin pelin jälkeen Kimmichin kulmapotkusta tuli Derek Durrettin pääpallo, jonka Junnov valitettavasti torjui ja jonka Pamekano sitten ohitti kapeasta kulmasta.

Bayernin hyökkäys oli pysäyttämätön, mutta myös Union Berlinin puolustus oli varsin kova, joka torjui Bayernin hyökkäykset monta kertaa. Molemmat joukkueet jäivät ensimmäisellä puoliajalla maaleitta, sillä Bayern hallitsi yli 70 prosenttia pallosta ja johti laukauksia 14-2. Kane oli Tuchelin taktiikalla lukossa, sillä hänellä oli vain 19 kosketusta eikä hän laukonut kertaakaan maalia kohti.

Toisella puoliajalla Bayern päätti muuttaa strategiaa, yllään nro 9 bayern munchen pelipaita Kane takaisin keskelle, Guerrero vaihtui pelaamaan oikealla laidalla. Toki tällaisen säädön vaikutus oli välitön. 46. minuutilla Guerrero lähetti diagonaalisen pistokkeen rangaistusalueelle, Kane jopa pysähtyi tasaisella laukauksella osui tolppaan ja kimposi ulos, entinen keskellä meleen hyvittää laukauksen, Bayern lopulta rikkoi umpikujan, 1-0!

Bayernin maalin jälkeen heidän moraalinsa nousi ja he jatkoivat painostusta Union Berlinille. 55. minuutilla Lemmerer syötti suoraan Sanelle, joka puski pallon takaisin Kanelle, mutta ensin mainittu oli ensin paitsiossa, joten Bayern sai onnellisen lopun.

61 minuutilla nähtiin kiistanalainen rangaistus. Bayernin paidassa pelannut Kimmich lähetti pitkän syötön rangaistusalueelle, ja Derek Hurtin pääpallo osui Union Berlinin puolustajan käsivarteen, mutta tuomari kieltäytyi tuomitsemasta rangaistusta VAR:n kuultuaan.

72 minuutilla United Berlinin nopea vastahyökkäys, Kallar oikea risti, Behrens tarttui Dyerin maaliin, tuomari kieltäytyi armollisesti myöntämästä rangaistusta, Bayern myös pakeni. Erotuomari oli armollinen ja kieltäytyi myöntämästä rangaistusta. Sen jälkeen Sane otti yhteen Union Berlinin kipparin kanssa, joka lähetettiin myös katsomoon.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana Bayern loi useita maalipaikkoja, mutta Union Berlinin Junnov neutralisoi ne kaikki. Lopulta Bayern voitti Union Berlinin niukasti 1-0 ja toteutti näin kauden kaksoisvoiton vastustajastaan.

Tämän ottelun jälkeen Bayern on vielä neljän pisteen päässä sarjataulukon kärkipaikasta Leverkusenista, joten sen katsotaan pitävän yllä toivoa mestaruudesta. Pelin perusteella Bayernin hyökkäystehokkuus on kuitenkin edelleen riittämätön. Jos he eivät pysty parantamaan maalintekoprosenttiaan tulevissa peleissä, heidän on vaikea saada Leverkusenia kiinni. Voit ostaa halpoja jalkapallo miesten pelipaidat, tervetuloa seuraamaan minua!